Categorii

Scaune de birou

Folosim scaunele de birou zilnic, dar cat de multe stim despre scaunele noastre

Stiati ca:

1. Una din primele variante de scaune pentru birou a fost inventata in 1800 de Chalres Darwin? Da, acelasi care a luat lumea cu asalt cu teoria sa conform careia lumea a evluat din primate. Acesta a adugat scaunului sau de la birou roti, care mai tarziu s-au transformat in role, fiindu-i mult mai usor sa ajunga cu tot cu scaun la specimenele pe care le cerceta. Astazi suntem atat de comozi incat ne miscam cu tot cu scaun pana la imprimanta, adica la 2 metri distanta de birou. Darwin ar fi mandru... a inventat scaune de birou de curse.

2. Chiar daca nu pare, designul primului scaun de birou a fost orientat spre confort. Este amuzant cand ne gandim ca la mijlocul secolului 19 designerii de mobila se gandeau la confortul personal la munca. Dar aceasta idee de design nu a aparut din marea lor grija pentru angajati ci pentru ca acestia, stand mai confortabil, aveau sa isi petreaca mai mult timp la munca.

3. Chiar daca am spus in gluma despre scaunele de birou pentru curse, sunt si oameni care chiar au facut din asta un sport. In 2009, prima cursa de scaune oficiala s-a tinut in Germania. 70 de participanti si-au adus scaunele de birou si au concurat. Sungura regula a fost ca aprticipantii sa poarte o casca de protectie. Cei mai multi aveau scaune facute acasa iar participantii seriosi au investit destul de mult in scaunele si accesoriile pentru concurs. Sunt cativa specialisti in mobila care au scos pe piata diverse accesorii pentru a avea o cursa cu stil. Unele customizari includ si imprimeuri similare cu cele de pe masinile de raliu.

4. Unele scaune duc ergonomia pe un nou nivel, mai ales in birou. Multi oameni cu dureri cronice de spate isi inlocuiesc scaunele clasice de birou cu astfel de scaune neobisnuite. Aceste scaune ergonomice au scopul de a diminua durerea de spate si de a distribui greutatea corect pe fiecare parte a corpului. Studiile arata ca eficienta acestor scaune a fost dovedita.