Categorii

Saltele

Poate ca te-ai intrebat des care este legatura intre saltea si somn? Are salteaua vre-o legatura cu insomniile? Care saltea ti se potriveste?

Ei bine, vom incerca sa raspundem cat mai bine acestor intrebari. Mai jos gasiti o lista cu lucruri interesante despre saltele, printre care si avantajele si dezavantajele fiecarui tip de saltea.

In medie o persoana poate trai fara mancare 2 saptamani dar doar 10 zile fara somn. Productivitatea si eficienta noastra la munca scade atunci cand nu dormim si ne este greu sa ne concentram atunci cand nu am primit cantitatea de somn necesara.

saltele pat

Sunt mai multi factori care te fac sa te trezesti noaptea sau sa iti pierzi somnul. Pot fi niste griji care nu ne dau pace, zgomotele de afara, lumina, salteaua pe care dormim. Daca vei inlocui salteaua cu una mai buna vei descoperi ca vei incepe sa nu te mai trezesti cu dureri de cap, gat si articulatii, ca vei avea un somn mai odihnitor si vei fi mai relaxat.

saltele pat

Mai jos aveti o lista cu fiecare tip de saltea impreuna cu avantajele si dezavantajele lor.

Saltele cu arcuri.

Avantaje: exista nenumarate modele si texturi iar preturile sunt relativ mici.

Dezavantaje: arcurile pot cauza dureri de spate.

Saltele memory foam

Avantaje: reduc presiunea in diferite puncte, inlatura durerea, asigua miscarea naturala

Dezavantaje: pentru persoanele care nu suporta caldura vor pune probleme pentru ca tind sa se incalzeasca rapid.

Saltelele Latex

Avantaje: au un confort similar cu cele memory foam, asigura mai mult suport decat memory foam si sunt facute din fibre naturale.

saltele pat

Dezavantaje: pot fi rigide pentru unele persoane, nu asigura independenta de miscare in paturile duble.

Saletele cu aer

Avantaje: Sunt fixe pe ambele parti, exista pe piata si huse cu aer speciale pentru ele.

Dezavantaje: rigiditatea prea mare poate cauza dureri de spate, nu se pliaza pe miscarea corpului, camerele cu aer pot fii un loc bun de depozitare a prafului.

Saltele ajustabile

saltele pat

Avantaje: asigura diverse pozitii pentru somn, sunt foarte bune pentru cei care au dificultati de miscare. Aceste paturi sunt speciale pentru cei cu probleme medicale.