Categorii

Mobilier dormitor ... Mobilier dormitor

Cel mai scump pat din lume se numeste Baldacchino Supreme, a fost facut de Stuart Huges, unul din cei mai controversati designeri din lume, si costa mai mult de 6.4 milioane de dolari.?

mobilier dormitor

Petrecem mai mult timp in pat decat in oricare piesa de mobilier din casa.

Prima saltea cu arcuri elicoidale a fost inventata in 1871.

Aproximativ 43% din copii cu varste cuprinse intre 3 si 4 ani au un televizor in dormitor.

O persoana isi petrece o treime din viata dormind. Cantitatea de somn depinde de multi factori in functie de varsta. Sugarii pot avea nevoie de 14-15 oree de somn, copii mici de 12-14 ore de somn, scolarii 10-11 ore de somn in timp ce adultii pot avea nevoie doar de 7-9 ore.

mobila dormitor

Studiile arata ca dormitorul este peste 60% mai poluat decat camera de zi, care este cu 30% mai poluata decat aerul de afara.

dormitor

Ventilatia slaba sau un mediu complet sigilat opresc complet trecerea aerului si duce la cresterea numarului de substante toxice din aer.

Chinezii au o traditie cu paturile din lemn. In trecut chinezii nu foloseau paturi foarte confortabile. Acum 2000 de ani foloseau rogojini in loc de saltele iar pernele erau realizate dein piatra sau lemn si sculptate dupa forma capului si gatului.

Conform principiilor feng-shui patul nu trebuie pozitionat cu fata la usa pentru ca pozitia cu picioarele indreptate spre usa in feng-shui se numeste “pozitie mortuar”.

mobila pentru dormitor

In Occident istoria patului poate incepe in Egiptul Antic. Paturile egiptenilor aratau mai mult a canapele. Egiptenii nu faceau diferenta intre pat de zi si pat de noapte si aceeasi piesa de mobilier se foloseste si pentru lenevit si pentru dormit.

Va oferim mai multe modele de mobilier pentru dormitor la preturi pentru toate buzunarele.