Categorii

Husa pentru saltea

Pasi pentru a alege husa pentru saltea:

1. Alegerea husei potrivite poate sa nu fie atat de usoara pentru ca exista numeroase posibilitati. Chiar daca esti un proprietar care cumpara huse sau un nou proprietar incantat de ideea de a cumpara huse pentru pat vei avea nevoie de sfaturi.

2. De asemenea atunci cand cumperi huse trebuie sa iei in calcul si bugetul disponibil, tipul de pat, materialele la care ai alergie etc

3. Aminteste-ti ca o husa de saltea este diferita de lenjeria pentru saltea. Aceasta din urma este facuta sa creeze confort nu sa protejeze salteaua.

husa saltea

4. Husele pentru saltea au de obicei forma unui cearsaf si acopera doar jumatatea superioara a saltelei. Pot fi impermeabile, hipoalergice, din bumbac, din lana sau fibre de bambus. Exista si huse pentru saltea care cuprind toata salteaua si sa inhid cu fermoar.

husa saltea

Mai jos vom descrie particularitatile huselor pentru saltea, in functie de tipul lor.

Husele din bumbac protejeaza contra petelor, umezelii si acumularii prafului si reprezinta optiunea recomandata persoanelor fara afectiuni medicale deosebite.

Acestea sunt recomandate vara cand transpiram mai mult sau cand suntem raciti. Atunci cand exista riscul de a uda salteaua in timpul somnului recomandam sa utilizati huse impermeabile de protectie.

husa saltea

Persoanele alergice sau care au astm au probleme in timpul somnului. In vederea ameliorarii problemelor si mentinerii curateniei saltelei recomandam folosirea unei huse antialregice.

Husele care contin fibre din bambus ofera senzatia unui material usor si aerisit. Daca aveti o piele sensibila fibrele din bambus sunt o alegere potrivita.