Categorii

Cum alegem cea mai buna saltea pentru noi?

Cu toti suntem diferiti, o saltea buna pentru o persoana nu este neaparat buna si pentru cealalta persoana, din acest motiv o sa incercam sa enumeram aspectele pe care trebuie sa le luati in considerare in alegerea celei mai bune saltele pentru dvs.

1. Primul aspect este unul evident, si anume dimensiunea saltelei. Acest aspect este dat de dimensiunea somierei si respectiv a patului, o saltea buna nu trebuie sa fie nici mai mare nici mai mica decat dimensiunea somierei pe care ea este asezata. Daca salteaua este mai mare atunci ea se va deforma iar daca este prea mica atunci se va misca iar atunci somnul tau nu va fi unul odihnitor.

2. Unul dintre aspectele importante este greutatea sustinuta de saltea per utilizator. A nu se confunda cu fermitatea saltelei, greutatea sustinuta face referire:

a. la greutatea maxima recomandata per utilizator care sa nu afecteze/deformeze in timp materialele folosite in constructia saltelei

b. care sa ofere maximul de suport si confort fara a pierde din proprietati.

3. Grosime/inaltime saltea. O saltea mai groasa nu este neaparat si mai calitativa, totul depinde de materiale din care salteaua este fabricata. Par exemplu o saltea cu arcuri va fi mai groasa decat o saltea cu spuma cu aceleas calitati.

saltea buna saltea foarte buna

4. Brand saltea.  Achititia unei saltele este una de durata, recomandarea noastra este sa alegeti un producator serios ale carui produse sunt recunoscute pentru calitate.

5. Structura. Cand vorbim despre structura facem referire la materialele de constructie a saltelei, de aici intrebarea cea mai intalnita este care este mai buna, o  saltea cu spuma sau o saltea cu arcuri?

Aici alegerea este una care depinde de pozitia pe care o aveti in timpul somnului si de tipul de confort cu care va-ti obisnuit, o saltea cu spuma preia forma corpului si tinde sa absoarba miscarile in timp ce cea cu arcuri ofera un efect de rezilienta datorita efectului de revenire al arcului la pozitia de echilibru.