Ce culoare sa alegi pentru scaunul de birou?

Te gandesti serios sa-ti modernizezi biroul? Felicitari! Acest lucru te poate ajuta sa devii mai productiv si sa fii mai bucuros de modul in care arata biroul tau. Constant apar noi scaune de birou, modele ergonomice, frumoase, cu functii avansate si caracteristici complexe, in nuante frumoase. Majoritatea producatorilor ofera scaune de birou in diferite culori si, dupa cum arata studiile, culoarea influenteaza modul in care sunt percepute obiectele si chiar starea de spirit a celor care le folosesc. Dar, care este cea mai buna culoare pentru scaunul de birou? Ce ar trebui sa alegi?

 

Cum sa alegi scaunul de birou ca sa se potriveasca stilului tau?

Inainte de a raspunde la aceasta intrebare, ar trebui sa privim putin spre psihologia culorilor. Nuantele scaunelor de birou nu sunt doar optiuni de personalizare, ci pot avea o semnificatie mai profunda. De exemplu, culorile naturale aduc in general un plus de confort, pentru ca este mai usor ca privirea sa se adapteze acestor nuante.

Apoi, culorile calmante, cum este maro, sunt legate de sentimente de liniste si serenitate. Exista chiar si scaune de birou care imita lemnul natural, iar culorile naturale pot avea mii de variatii. Totusi, atunci cand alegi scaunul pentru biroul tau, este important cum mixezi culorile.

Culorile naturale sunt puternic influentate de fibra de lemn vizibila si sunt recomandate pentru o senzatie de inradacinare. In general, se pot folosi in cominatie cu orice alte culori. Dar, asocierea lemnului natural cu verdele este vazuta deseori ca o tranzitie mai lina de la lumea exterioara la o lume interioara de lucru.

Pentru un look fresh, poti alege scaune de birou in nuante de albastru sau poti asocia scaune de birou cu un decor cu bronz natural, inspirat din natural. Daca vorbim de biroul de acasa, combinarea culorilor naturale ale lemnului cu nuante palide precum galben pal sau roz pal, poate crea o perceptie mai relaxata si un mediu de lucru care poate fi perceput ca fiind unul prietenos.

Dar, in designul interior, uneori regulile sunt facute ca sa fie incalcate. Una din regulile clasice este de a evita nuantele gri, o nuanta care poate inspira lipsa de productivitate.

Combinatiile de culori au menirea lor si in functie de locatie si business. De exemplu, in locatiile medicale se folosesc culori relaxante, precum alb sau albastru, pentru a ajuta pacientii sa intre intre stare de liniste si calm. Acest fotoliu directorial HM Argento gri ar putea fi alegerea potrivita in acest context. De asemenea, specialistii recomandam asocierea albastrului cu alte culori pentru a evitarea crearea unui mediu ce poate fi perceput ca fiind prea rece.

In locatiile unde sunt copii se folosesc de obicei culori stralucitoare care se potrivesc cu nivelurile de energie crescute ale copiilor. Pentru mediile formale, se recomanda nuantele de gri sau maro (cum ar fi de exemplu, cabinetele de avocatura).

O alegere sigura se poate invarti in jurul culorilor neutre. Daca sunt asociate corect, aceste culori neutre nu sunt neaparat plictisitoare. Daca peretii au o nuanta deschisa, scaunele de birou pot fi gri, maro sau negre. Daca peretii sunt gri sau maro, scaunele de birou pot fi in culori deschise precum alb, crem sau gri.

Totusi, aceste culori functioneaza cel mai bine cand sunt asociate corect, cu nuantele din birou. De asemenea, ar trebui sa tii cont si de lumina, pentru ca aceasta poate influenta perceptia culorilor. De exemplu, lampile de plafon pot oferi o anumita stralucire scaunelor de birou, mai ales daca acestea sunt in culori deschise.

Scaune de birou negre

Negrul ramane una din culorile preferate pentru scaunele si accesoriile de birou. Nu este pretentios si capteaza putina lumina dintr-un birou. De asemenea, negrul este recomandat si din punct de vedere al intretinerii, pentru ca praful sau petele nu sunt la fel de vizibile pe negru cum sunt de exemplu pe alb, cum e cazul acestui fotoliu cu functie de masaj OFF 418M.

Negrul este si usor de asociat cu alte culori si ofera un contrast frumos pentru birourile albe. Un alt atribut al negrului este ca e atemporal. Spre deosebire de alte culori vii, este putin probabil ca negrul sa dispara din cauza modificarile de design din viitor.

 

Scaune de birou albe

Scaunele albe inseamna puritate, lumina si inspiratie pentru un spatiu linistitor. Adevarat, un astfel de scaun este mai predispus petelor vizibile  sau prafului, dar are un farmec aparte care il recomanda in diverse birouri si locatii de business. Daca vrei a adaugi lumina unui spatiu, alege scaune de birou albe.

 

Scaune de birou albastre

Albastrul este renumit pentru efectul sau calmant. Daca este utilizat corect, ii poate ajuta pe cei care lucreaza cu sarcini complexe. Scaunele de birou albastre pot fi o optiune excelenta pentru birourile moderne. Nuanta este recunoscuta pentru reducerea tensiunii arteriale si a respiratiei. Calmeaza, stimuleaza increderea si comunicarea. Poate spori eficienta si concentrarea.

 

Scaune de birou galbene

Nu e un secret faptul ca galbenul este o culoare indrazneata. Sugereaza energie si luminozitate. In plus, este o culoare primitoare. Pe langa faptul ca se foloseste in locatii legate de copii, galbenul este de asemenea grozav pentru stimularea creativitatii. Galbenul incurajeaza concentrarea si promoveaza inovatia. Afacerile din domeniul IT, design si agentiile de publicitate pot folosi cu incredere astfel de scaune pentru a eleva starea de spirit a unui spatiu.

 

Scaune de birou verzi

Verdele este asociat cu natura si este o culoare ideala pentru spatiile care trebuie sa prinda viata, mai ales ca poate alunga anxietatea. Cu toate acestea, studiile arata ca putine persoane cumpara scaune de birou verzi.

 

Scaune de birou violet/ mov

Violetul este o nuanta speciala, asociata deseori cu luxul. Managerii, directorii si antreprenorii pot alege violetul ca si culoare distincta a scaunului intr-un birou. Uite 5 finisaje recomandate pentru un decor si un birou de exceptie.

 

Scaune de birou rosii

Iata o nuanta care iese rapid in evidenta. Rosul este usor de integrat intr-un birou, iar studiile arata ca poate creste activitatea undelor cerebrale. De asemenea, are un impact major asupra sistemului cardiovascular deoarece creste ritmul cardiac.

 

Scaune de birou portocalii

Portocaliul poate fi de asemenea una din culorile care stimuleaza energia si creativitatea. Cu toate acestea, se crede ca prea multe obiecte portocalii intr-un birou pot aduce unele dezavantaje. Acesta este motivul pentru care designerii recomandam folosirea portocaliului doar pentru un numar redus de piese din birou - iar, scaunul de birou poate fi una din ele.

 

Scaune de birou maro

Una din culorile relaxante care ofera o senzatie de inradacinare, maroul este recomandat pentru multe spatii si locatii. Reprezinta una din alegerile recomandate pentru scaunele care trebuie sa ramana intr-o zona neutra. Scaunele maro se folosesc in birouri cu alte culori neutre, precum gri. In plus, maroul este o nuanta ideala si atunci cand vorbim de intretinere.

 

Alte lucruri de care sa tii cont cand alegi culoarea scaunului de birou

Nu doar culoarea scaunului conteaza atunci cand amenajezi un spatiu de lucru. Este important ca scaunul respectiv sa se integreze cat mai bine in spatiul de lucru. Cei care se confrunta cu lipsa de entuziasm la birou pot profita de ocazie pentru a alege culori vibrante - verde sau galben stralucitor. Aceste culori aduc inspira energie si pozitivitate.

Tine cont de lumina pentru ca aceasta influenteaza perceptia unei camere. Chiar si culorile potrivite pot arata ciudat daca lumina nu este una buna. In multe birouri moderne se folosesc luminile suspendate, dar si lumina naturala are importanta deosebita. Cel mai simplu si sigur mod de a alege culoarea scaunului de birou este totusi sa tii cont de culoarea peretilor si a pardoselii.

De asemenea, este bine sa amenajezi un spatiu coerent, ordonat si primitor. Nu e suficient doar sa investesti intr-un de birou nou si frumos, ci si intr-un birou de calitate, comode, dulapuri cu sertare confortabile si ergonomice pentru o buna organizare. Toate acestea ar trebui sa urmeze o schema vizuala potrivita.

Mobilierul de birou este important pentru ca atunci cand acesta este plictisitor risca sa induca lipsa de productivitate. Mobilierul nou aduce prospetime, eficienta si entuziasm, de fiecare data. In ceea ce priveste culoarea scaunului de birou, aceasta nu poate fi singurul criteriu de urmarit. Conteaza de asemenea ergonomia si functionalitatea unui scaun. Cand un scaun de birou ofera sustinere buna si este atractiv, poate stimula motivatia.

Culorile diferite pot induce senzatii si sentimente diferite, dar conteaza si cum incorporezi scaunul de birou in schema de nuante din spatiul respectiv. Scaunul de birou este primul pas spre o postura corecta si o sanatate mai buna, mai ales atunci cand petreci 6 - 8 ore sezand, in fiecare zi. Alaturi de un birou atractiv si un spatiu de lucru organizat, poate fi piata de temelie pentru orice persoana care lucreaza intr-un mediu office. Vestea minunata este ca, chiar si micile schimbari pot avea un impact semnificativ asupra productivitatii. 

Related products

Comments (0)

No comments at this moment
Produsul a fost adauga in lista de dorinte